معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: هزار و ۱۶۱ بهورز شامل ۷۷۲ بهورز زن و ۳۸۹ بهورز مرد در ۵۹۳ خانه بهداشت روستایی فعال استان خدمات متعدد مربوط به برنامههای سلامت از زمان مراقبت پیش از بارداری تا سالمندی را ارائه میدهند.
دکتر موسیالرضا شبیهی با تبریک روز بهورز (۱۲ شهریورماه) اظهار کرد: در گذشته مدرک مورد نیاز برای بهورزی دیپلم و زیر دیپلم بود و بعد از ۲ سال آموزش افراد میتوانستند به عنوان بهورز در خانههای بهداشت فعالیت کنند اما در چند سال اخیر طبق دستورالعمل ابلاغی وزارت بهداشت افراد با مدرک کارشناسی مرتبط مانند مامایی، بهداشت عمومی، بهداشت محیط و پرستاری هم میتوانند بعد از گذران دوره آموزشی در جایگاه بهورز به مردم خدمات ارائه میدهند.
وی ادامه داد: بر اساس آخرین آمار ۱۶۲ نفر از بهورزان فعال در سطح خانههای بهداشت روستایی گلستان دارای مدارک کارشناسی هستند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: سال ۱۴۰۱ مجوز جذب ۲۰۴ بهورز برای استان از وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی اخذ و ۲۹ اردیبهشت امسال آزمون برگزار شد و بعد از انجام کارهای گزینش و حضور ۶ ماهه تا ۲ سال این افراد در کلاسهای آموزشی بر اساس مدرک دیپلم و کارشناسی و کسب نمره قبولی شاهد فعالیت آنان در خانههای بهداشت خواهیم بود.
وی ادامه داد: برای نخستین بار پنج بهورز از میان جامعه عشایری جذب شدند که بعد از پایان آموزش فعالیت خود را در خانههای بهداشت عشایری شهرستانهای مراوهتپه و گنبدکاووس و ۶ ماه از سال در خانه بهداشت عشایری خراسان شمالی آغاز میکنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گلستان با اشاره به نقش موثر بهورزان به عنوان در دسترس ترین افراد برای مردم مناطق روستایی و دور افتاده به منظور ارائه خدمات بهداشتی، گفت: جذب و تربیت بهورز و ارائه آموزش غیرحضوری به بهورزان شاغل قدیمی برای ارتقای سطح علمی و افزایش توانمندسازی از مهمترین برنامههای استان است.