بهرام غریب آزادی، کاندیدای شورای شهر گرگان
شوراها از گستردهترین نهادهای تعریفشده در قانون اساسی هستند که شهروندان عادی را در نقاط مختلف کشور وارد روند تصمیمگیری میکند. با وجود تأثیر انکارنشدنی شوراها در تصمیمگیریهای کلان و مرتبط با زندگی روزانه مردم، شهرهای بزرگ اهمیت کمتری به انتخابات شوراها میدهند و غالبا اعضای آن با آرای کمی به شوراهای شهر وارد میشوند.
از این رو اهمیت انتخاب شهردار یک شهر توسط منتخبین شورا بایستی با درنظرگرفتن شاخص های کلیدی و معیارهای اصولی باشد و اعضای شورای شهر با یک انتخاب صحیح و آگاهانه ، آینده ی شهر را رقم میزنند و درصورتیکه این انتخاب براساس چهارچوب مشخص شاخص ها نباشد میتواند ضرر و زیان جبران ناپذیری بر شهر وارد کند و شهروندان شهر اولین و آخرین قربانیان این انتخاب ناشایست خواهند بود.
انتخاب یک شهردار «اصلح و کارآمد»، نتیجه مستقیم گزینش بهینه اعضای شورای شهر است؛ اعضایی که نسبت به مسائل شهری، نهتنها حساس و آگاهاند، بلکه دانش و تخصص کافی را هم برای شناخت و ارائه راهحلهای اجرائی برای مشکلات شهری دارند.
شوراهایی که با رأی مستقیم مردم انتخاب میشوند و در دورافتادهترین روستاها هم در روند تصمیمگیری و اجرا، نقش ایفا میکنند. این شوراها هستند که برای امور شهری اعم از مسائل اقتصادی، فرهنگی و زیستمحیطی تصمیم میگیرند و شهرداریها را مسئول اجرای آن میکنند؛ شهردارهایی که با رأی همین اعضای شوراها تعیین و منصوب میشوند.
یکی از اصلیترین و مهمترین و تاثیرگذارترین وظیفه و تصمیمات شورای شهر در بدو تشکیل شورا انتخاب شهردار خوب و کاربلد است انتخاب شهردار باید به دور از حواشی و مسائل سیاسی باشد رای مردم، رای سیاسی نیست بلکه رای به به عمران، آبادانی، توسعه شهر و همچنین آرامش و آسایش است.
در واقع شهرداری حکم قوه مجریه را دارد و پیشبرد برنامه های شهری و اجرای مصوبات شورای شهر را بر عهده دارد و نکته مهم آن است که اگر در انتخاب شهردار دقت لازم لحاظ نگردد، شهر دچار آسیبهای فراوانی خواهد شد.