بهرام زندی:
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان گفت:اینکه می گویند خبرنگاری جزو مشاغل سخت و کاری دشوار،واقعیتی غیر قابل انکاراست و حل کردن مشکلات خبرنگاران، کمک به توسعه استان و رفع چالش بوده که باید مدیران نگاه خاص و ویژه ای در این زمینه داشته باشند.
محمد رعیت در دیدار با تحریریه فرگل نیوز به مناسبت گرامیداشت روز خبرنگار ضمن قدردانی از زحمات اهالی رسانه به دغدغه های خبرنگاران و راه های حل مشکلات این قشر اشاره و اظهار کرد: فعالیت رسانهای هم سخت و پیچیده است و مساله این است که خبرنگاران و اهالی رسانه همیشه پیگیر و درگیر مسائل و مشکلات مردم هستند اما در رفع مشکلات معیشتی آنها تنگناها و کاستی هایی وجود دارد.
وی اذعان کرد:برای مسکن خبرنگارانی که در روستاها زمین دارند بنیاد مسکن در جهت ساخت مسکن به آنها کمک می کند وبرای خبرنگارانی که درشهر هستند می توانند بعد از ثبت نام در طرح ملی مسکن در جهت ادامه کار و مسکن دار شدن به بنیادمسکن مراجعه کنند تا جانمایی مسکن آنها در نظر گرفته شود.
وی خبرنگاران را طلایه دارانی که رکن چهارم جامعه مدنی خوانده می شوند، دانست واظهارکرد:یکی از برنامه هایی که ارشاد استان در دست اقدام دارد تربیت و تفکیک خبرنگاران تخصصی در حوزه های مختلف است که این خبرنگاران بعد از شناسایی مورد حمایت ارشاد قرار خواهندگرفت.
وی در سوال خبرنگار در خصوص ضعیف بودن عملکرد خانه مطبوعات گفت:خبرنگاران عضو خانه مطبوعات با مطالبه گری در خصوص احقاق حق خود می توانند اگر عملکرد ضعیفی ازسوی هیئت مدیره خانه دیدند با برگزاری مجمع عمومی مشکلات خود را حل کنند.
وی در خصوص مشکلات خبرنگاران برای عضویت در صندوق هنر گفت:متاسفانه تمامی فرایند تایید خبرنگاران در صندوق اعتباری هنر در وزارتخانه متمرکز است و تعدد درخواست ها و عدم رسیدگی به موقع باعث ایجاد نارضایتی در بین خبرنگاران شده است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان افزود:کشور به ۵ کار گروه مرتبط به حوزه های فرهنگ و ارشاد اسلامی تقسیم شده است که استان گلستان مسئول کارگروه مطبوعات، تبلیغات و فضای مجازی شده است.
وی افزود:در این کارگروه استان های گلستان، همدان، البرز، گیلان، اصفهان، خراسان جنوبی، کهکلویه و بویر احمد به ریاست گلستان عضو هستند که اهم مسائل کشور در این حوزه فراخوان داده و ۱۸۰ مسئله احصا شد که در یک کارگاه سه روزه مورد بررسی قرار گرفت.
وی اظهار کرد: در نهایت مسائل مربوط به حوزه مطبوعات، تبلیغات و فضای مجازی در ۱۸ مورد جمع بندی و در دو بخش به وزیر ارائه شد بخشی از آن مربوط به فرایند های درون سازمانی وزارت است که با ابلاغ بخشنامه قابل حل است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان اذعان کرد:بخش دیگر مربوط به فرایند های برون سازمانی است که نیاز به وضع قانون جدید و یا نیازمند بخشنامه بین وزارتی است که در وزارت خانه در حال بررسی است.
رعیت ادامه داد: یکی از موضوعات حمایتی که مطرح شد مشکلات اهالی رسانه مربوط به فرایند عضویت خبرنگاران در صندوق اعتباری هنر است که متاسفانه نقش نظارتی استان ها در این میان نادیده گرفته شده است.
وی اضافه کرد: در این کارگروه ها خواسته شد تا نقش استان ها در عضویت خبرنگاران و روزنامه نگاران در صندوق اعتباری هنر پررنگ تر باشد و تفویض اختیار صورت بگیرد.
وی اظهارکرد: برخی از خبرگزاری ها برای نیروهای خود معرفی نامه صادر نمی کنند و تاییدیه نمی دهند و تنها از ظرفیت خبرنگاران استان استفاده می کنند.
وی اذعان کرد: متاسفانه تمامی فرایند تایید خبرنگاران در صندوق اعتباری هنر در وزارت خانه متمرکز است و تعدد درخواست ها و عدم رسیدگی به موقع باعث ایجاد نارضایتی در بین خبرنگاران شده است.
فعالیت ۱۷۰ رسانه در گلستان
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان در مورد تعداد رسانههای فعال و اقدامات انجام شده برای خبرنگاران طی یک سال گذشته گفت: گلستان ۱۷۰ مجوز رسمی رسانه داشته که ۶۷ مجوز در حوزه پایگاه خبری- تحلیلی، ۱۸ مجوز نشریه الکترونیک و ۸۵ مجوز در حوزه نشریه چاپی یا مکتوب است، همچنین ۱۰ خبرگزاری و ۹۰ نشریه سراسری در استان نمایندگی دارند.
رعیت افزود:هم اکنون ۳۹ متقاضی در نوبت دریافت مجوز رسانه از هیئت نظارت بر مطبوعات برای آغاز فعالیت خبری در حوزههای مکتوب (۲۰ درخواست)، پایگاه خبری تحلیلی (۱۳ درخواست) و نشریه الکترونیک (۶ درخواست) هستند.
وی در خصوص آگهیهایی که از ارشاد استان به نشریات ارسال شده ،بیان کرد: از ابتدای فروردین سال جاری تا ۱۵ مرداد، مبلغ ۱۲ میلیارد و ۷۶۴ میلیون و ۵۲۰ هزار ریال، آگهی بین نشریات توزیع شده و علاوه بر آن هم مبلغی تحت عنوان یارانه حمایتی به نشریات فعال و دارای ضریب کیفی معین انتشار منظم به صورت فصلی پرداخت شده که ارشاد استان دخیل نبوده است.
رعیت ادامه داد: از اول اردیبهشت ماه، در گلستان به عنوان نخستین استان، صدور کارت خبرنگاری مورد موافقت قرار گرفت و تعداد زیادی از فعالان در این فراخوان ثبت نام کردند که برای تعدادی از آنها کارت صادر و در روز ۲۸مرداد همزمان با برگزاری روز خبرنگار حضور وزیر ارشاد در گنبد از آن رونمایی خواهد شد.
وی گفت: در مدیریت جدید چهار دوره کلاس حرفهای روزنامهنگاری در استان برگزار شده که سه دوره آن در گنبد کاووس و یک دوره هم در مرکز استان بوده است.